Od 12. do 14. maja 2023 je v Celju potekal 17. mednarodni JKA Gasshuku, katerega se je udeležilo preko 150 vadečih iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Italije, Švice, Nemčije, Slovenije in seveda Japonske.

Seminar je slovestno otvoril župan Mestne občine Celje g. Matija Kovač.

Gasshuku sta vodila mojster Keisuke Nemoto in mojster Inokoshi Yusuke iz Japonske. Oba mojstra sta v preteklosti že bila prvaka v borbah na vse Japonskem prvenstvu JKA karateja. Na tokratnem seminarju sta se osredotočila na kihon kat Hean 1,2,3,4,5, Tekki shodan, Bassai dai, Jion, Kanku dai in Gojushiho sho, nekaj pozornosti sta usmerila na Gohon, Kihon ippon in Jiyu ippon kumite, predvsem pa na tehnike, ki jih uporabljamo pri prosti borbi.

V sklopu seminarja so potekali tudi izpiti za DAN stopnje in strokovne usposobljenosti. Iz Karate kluba Shotokan Celje so stopnjo črnega pasu opravili: Svit Levpušček, Matevž Gabrovec, Suzana Raia Krošl in Simona Krošl. Strokovne usposobljenosti (trener, sodnik in izpraševalec) C stopnje pa je opravil Goran Milovanovič. Čestitamo!

Galerija (Foto: B-77)